Er is geen ondercapaciteit meer bij het transport (integendeel)

De recentste editie van de Transport Market Monitor, opgesteld door het platform Transporeon, toont aan dat de sector van het wegtransport vrij abrupt opnieuw in een staat van overcapaciteit is terechtgekomen.

Tijdens het eerste kwartaal van 2019 steeg de capaciteitsindex met 31,4% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018. Dat is veel meer dan zomaar een alarmbel die afgaat. Terwijl de groei van het Belgische bbp in diezelfde periode met +0,2% zo goed als stagneerde en de economische vooruitzichten voor de grote Europese economieën niet erg hoopvol lijken, kan een overcapaciteit van het transport immers enkel leiden tot een grote druk op de verkoopprijzen.

En aangezien zijn prijsindex in amper één kwartaal met 8,4% daalt, bevestigt de TMM die trend. Aan de andere kant is die daling typisch voor het eerste kwartaal en blijft de prijsindex ook nog licht hoger dan die van het eerste kwartaal van 2018.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo