Hyundai en H2 Energy bundelen krachten in joint venture

In september 2018 hoorden we van Hyundai dat ze 1000 trucks op brandstofcellen aan een Zwitsers consortium zouden leveren. Nu gaat het Koreaans concern verder door het oprichten van een joint-venture met het Zwitserse waterstofbedrijf H2 Energy.

Hyundai Hydrogen Mobility wordt afgetrapt met de levering door Hyundai van 1.600 waterstof-elektrisch aangedreven zware vrachtwagens aan Hyundai Hydrogen Mobility. Dat zijn er dus 600 meer dan gedacht. De levering gebeurt tussen 2019 en 2025. Het overgrote deel van deze vrachtauto’s met een brandstofcel wordt geleased door H2 Mobility Switzerland Association. Op termijn wil Hyundai Hydrogen Mobility ook waterstoftrucks buiten Zwitserland leveren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo