Renault Trucks denkt aan de zwakke gebruikers

Renault Trucks voegt vijf nieuwe veiligheidsfuncties aan zijn C- en K-gamma toe. De constructeur verduidelijkt dat die functionaliteiten “een antwoord bieden op de behoeften van de klanten en de bescherming van de zwakke weggebruikers in de stad verbeteren”.

De eerste functionaliteit is de noodtoepassing van de handrem. Die activeert automatisch de wielblokkering om de truck stil te zetten en verlaagt zo het risico op onverwachte bewegingen van het voertuig wanneer de chauffeur zijn cabine verlaat. Verder heeft Renault Trucks, via een deurruit aan de passagierszijde, ook het directe gezichtsveld van de bestuurder verbeterd. Het indirecte gezichtsveld is geoptimaliseerd dankzij bewakingscamera’s op en rond het voertuig. Vierde punt: de detectie van kwetsbare weggebruikers verbetert door aanwezigheidssensoren aan de buitenzijde van het voertuig aan de overkant van de chauffeur. Tot slot vermelden we nog de luidspreker aan de buitenzijde van de truck, die zwakke weggebruikers waarschuwt wanneer het voertuig gaat manoeuvreren langs de overkant van de chauffeur, wanneer het voertuig achteruitrijdt of wanneer de bestuurder de arm van zijn machine gebruikt. Aanvullend zijn er voor slechthorenden of voor mensen met een koptelefoon nog twee extra richtingaanwijzers.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo