Renault Trucks organiseert 5de Optifuel Challenge

Renault Trucks organiseert dit jaar de vijfde editie van de Optifuel Challenge om de zuinigste truckchauffeur van Europa te vinden. Inschrijven kan tot 7 juni via http://www.optifuelchallenge.be

Bij de Optifuel Challenge moeten de deelnemers met een Renault Trucks T High 13 liter, een vast parcours zo zuinig mogelijk afleggen. Aan de vorige editie namen 3.000 chauffeurs van 2.300 bedrijven uit 29 landen deel.

Elk land dat deelneemt aan de Optifuel Challenge, houdt preselecties. De nationale selectie voor België gaat door van 20 tem 23 juni aan de Brabanthallen in Leuven en in Luxemburg van 13 tem 15 juni bij Stoll Trucks te Leudelange. De 10 zuinigste chauffeurs krijgen een VIP-arrangement op de Truck Race in Zolder in september en de winnaars van België en Luxemburg mogen ook naar de internationale finale waar een nieuwe Renault Trucks T High te winnen valt.

De grote internationale finale vindt plaats van 14 tem 16 oktober in Lyon. De finale omvat twee luiken. Eerst moeten de deelnemers een vragenlijst invullen waarmee hun kennis van zuinig rijden wordt getest. Daarna leggen ze een parcours van ongeveer 40 minuten af op de openbare weg in een Renault Trucks T. De winnaar wordt de chauffeur die erin slaagt weinig brandstof te verbruiken zonder commerciële snelheid op te offeren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo