VEA wordt nationale expediteursorganisatie Forward Belgium

VEA – Vereniging Expediteurs Antwerpen – is omgedoopt tot Forward Belgium. Dit gaat veel verder dan een loutere naamsverandering: de CEB (Confederatie Expediteurs van België) en enkele kleinere expediteursorganisaties gaan in de nieuwe structuur op.

“De laatste jaren is gebleken dat het voor kleinere regionale expediteursorganisaties steeds moeilijker werd om zelfstandig te overleven en toegevoegde waarde te blijven bieden aan de leden. Daarom stelt VEA,  opgericht in 1905 als beroepsvereniging voor de Antwerpse expediteurs, voortaan haar deuren open voor expediteurs, logistieke dienstverleners en douanevertegenwoordigers over gans België”, klinkt het in een persbericht.

CEB (Confederatie Expediteurs van België), Secorex vzw, AVEV (Algemeen Vlaamse Expediteurs Verbond) en Poolarex vzw werden ontbonden en ondergebracht in de nieuwe structuur.  Hun leden vervoegen de 170 Antwerpse bedrijven die lid zijn van VEA. Forward Belgium zal met andere woorden voortaan de belangen behartigen van de ganse Belgische sector.

De regio’s die voordien reeds deel uitmaakten van CEB (Gent, Zeebrugge, Brussel, Brussels Airport) zullen ook binnen Forward Belgium vertegenwoordigd blijven. Ook werden gesprekken opgestart met de luchthaven van Luik.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo