VIL kiest Suivo als IT-partner voor onderzoeksproject ‘Cambion’

VIL onderzoekt met het project Cambion of het principe van de deeleconomie ook toe te passen is in de logistieke sector. Hiervoor werd het IoT Cloud platform van Suivo gekozen om vraag en aanbod met elkaar in contact te brengen.

Het project Cambion gaat uit van de stilstand van transportmiddelen. De opzet van het project is dat transportfirma’s elkaar kunnen helpendoor b.v. een volle trailer tijdelijk gaan afzetten bij een partner in de buurt en een lege trailer lenen voor de volgende opdracht. Of aangezien piek- en dalperiodes niet voor iedere transporteur gelijktijdig zijn, bestaat ook daar de opportuniteit om transportmiddelen te delen.

Het Suivo IoT Cloud platform dient hier als basis voor het ontwikkelen van een simulatietool, om bedrijven die overcapaciteit van transportmiddelen met elkaar willen sharen op een eenvoudige manier te matchen en van de nodige informatie te voorzien. Anderzijds moet de tool ook de beschikbare transportmiddelen zichtbaar maken door middel van een track-&-trace-systeem. Het ‘proof of concept’ start tegen de zomer met een beperkte projectgroep van transportbedrijven, waaronder Deny Logistics, Eutraco, Exsan, Gilbert De Clercq, Hamann Logistics, Remitrans, Snel Logistics, Transport Lux, Transport Vanschoonbeek – Matterne en Vincent Logistics.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo