Volkswagen stelt op het salon Hannover Fair Trade 2019 een concept voor met zelfrijdende bestelwagens.

Van 1 tot 5 april zal Volkswagen op de beurs voor eerlijke handel Hannover Fair Trade 2019 aanwezig zijn. De constructeur zal er zijn autonome elektrische bestelwagens in de kijker zetten. Volgens Volkswagen zullen die een omwenteling veroorzaken in de wereld van de dienstverleners en detailhandelaars van morgen.

Volkswagen gaat ervan uit dat handelaars (cafés, winkels, medische diensten, …) en leveranciers van diensten in de toekomst mobiel zullen zijn. Op het salon van Hannover stelt de constructeur daarom fictieve busjes voor “waar toekomst in zit”. Zelfrijdende elektrische bestelwagens die daar waar nodig op aanvraag kunnen worden verkregen. Ze hebben de naam POD meegekregen. Volkswagen heeft onder andere aan een ‘Health Care Pod’ gedacht, een bestelwagen om medisch materiaal naar het platteland te brengen, een Retail Pod waar je bijvoorbeeld tussen twee vergaderingen door een pak op maat kan bestellen of een Barista Bar Pod met 8 zitplaatsen en een snelle internetverbinding waar je van een lekker kopje koffie kan genieten. De autonome busjes kunnen voor eindeloos veel toepassingen worden ingezet. In die wereld van de toekomst wil Volkswagen zijn businessmodel ‘Mobility as a Service’ uitbouwen door er een model ‘Business as a service’ bij te nemen. In die context moet de autonome elektrische bestelwagen het ontwikkelingsplatform van nieuwe ideeën worden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo