Volvo lanceert een FH voor lange afstanden

Volvo Trucks Belux brengt een Fuel & Efficiency-versie van de FH op de markt. Die versie is speciaal geconfigureerd om productiviteit en een laag verbruik bij lange afstanden te combineren.

De Volvo FH Fuel & Efficiency is alleen verkrijgbaar met de D13-motor van 500 pk en een I-Shift-versnellingsbak met I-Roll-functie die de inertie van het voertuig optimaal gebruikt. De software zorgt ook voor automatische motoruitschakeling bij stationair draaien. De voorspellende cruisecontrol I-See is hier geconfigureerd om zo zuinig mogelijk te rijden. Bij de instrumenten die het brandstofverbruik moeten inperken, vermelden we nog de cruisecontrol I-Cruise met Eco-niveaus, een geoptimaliseerde achterasverhouding en banden met lage rolweerstand.

De FH Fuel & Efficiency is bovendien uitgerust met het Volvo Dynamic Steering-systeem en diverse comfortverhogende opties voor de chauffeur (volledig elektronische airco met zonnesensor, parkeerverwarming en een koelkast van 33 liter onder het bed).

 

“We hebben de Volvo FH Fuel & Efficiency speciaal ontwikkeld voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in langeafstandstransport”, vertelt Siegfried Van Brabandt, Director Vehicle Sales bij Volvo Trucks Belux. “Voor deze doelgroep is het brandstofverbruik erg belangrijk. Daarom hebben we de truck voorzien van een unieke software voor fleetmanagement en nog tal van andere functies om brandstof te besparen. Die helpen de chauffeur om het beste uit hun voertuig te halen. Daarnaast hebben we het comfort van de chauffeur in de cabine verhoogd en zijn er een pak veiligheidsinstrumenten bijgekomen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo