Weerts Supply Chain duikt in de vastgoedprojecten

Het Luikse bedrijf Weerts Supply Chain viert dit weekend zijn 30ste verjaardag en maakt van de gelegenheid gebruik om diverse nieuwe grootse opslagplaatsen bekend te maken.

Naar aanleiding van die 30ste verjaardag werd de nieuwe hoofdzetel van de groep Weerts officieel ingehuldigd. Het pand bevindt zich op dezelfde locatie in Milmort als het nieuwe magazijn van 36.000 m2 dat vorig jaar werd gebouwd. Dat magazijn zit al propvol, het is voor de helft temperatuurgecontroleerd met producten van de levensmiddelengroep Mondelez, de andere helft bevat semi-industriële producten.

Weerts Supply Chain heeft het voormalige industrieterrein achter dit gloednieuwe gebouw gekocht. Dat was vroeger van Colgate Palmolive en wordt nu afgebroken. In plaats daarvan zal WSC een nieuw depot van 33.500 m2 en 55.000 palletplaatsen bouwen. Maar dat is niet alles… Weerts Supply Chain heeft bovendien het voormalige Europese distributiecentrum van Teleflex Medical in Tongeren-Oost gekocht. Het pand is 14.000 m2 groot en daar komt nog eens 7.000 m2 bij voor logistieke activiteiten rond voedingsmiddelen. Volgens Yves Weerts, Executive Chairman van Weerts Group, gaat de groep de komende maanden nog twee andere locaties overkopen.

De Luikse groep barst duidelijk van de ambitie en wil de troeven van de regio Luik zo goed mogelijk uitspelen. Op dit ogenblik werken zo’n 550 voltijdsequivalenten bij Weerts Supply Chain, 370 daarvan zijn op de locatie van de fabriek van Audi Brussels aan de slag. Daar komen nog circa 150 voltijdsequivalenten bij van het inschakelbedrijf Jean Del’Cour, die in Milmort voor co-packing instaan.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo