AltéAd leidt een gerechtelijke saneringsprocedure in

De Franse groep AltéAd, die gespecialiseerd is in uitzonderlijk vervoer, kampt met grote financiële problemen. Het heeft daarom een aanvraag ingediend voor de inleiding van een gerechtelijke saneringsprocedure van het hele bedrijf. Het lot van zijn Belgische filialen is op dit ogenblik dan ook onzeker.

De raad van bestuur van AltéAd heeft een nieuwe directie aangesteld. Die legt uit dat de financiële moeilijkheden nog zijn toegenomen door de sociale bewegingen ten gevolge van de verhoging van de brandstofprijzen eind vorig jaar. Ook de vertragingen bij de bestellingen van windturbines hebben op de financiën gewogen. Er moet dus dringend naar oplossingen worden gezocht.

In die context heeft de directie bij de handelsrechtbank van Parijs een aanvraag ingediend voor de inleiding van een gerechtelijke saneringsprocedure voor het hele bedrijf. Na afloop van de zitting zou de groep AltéAd onder de bescherming van de rechtbank moeten worden geplaatst en er zou een observatieperiode moeten volgen. Er zouden curatoren moeten worden aangesteld om de directie bij te staan en toe te zien op de overnameprocedure.

Bij AltéAd werken 2300 mensen, waarvan 25 in België. Hier had de groep in 2007 Devriendt-Hansmar uit Zedelgem overgenomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo