Carglass huldigt nieuw EDC in Bilzen officieel in

Carglass Distribution heeft gisteren haar nieuwe Europese distributiecentrum in Bilzen officieel in gebruik genomen. Volgens de Belron-filiaal zou dit het grootste distributiecentrum voor autoruiten en glastoebehoren ter wereld zijn.

Carglass Distribution is verantwoordelijk voor de distributie van alle autoruiten en toebehoren in België en Noord-West Europa. Jaarlijks worden 1,2 miljoen autoruiten en 22 miljoen toebehoren geleverd aan alle Belgische Carglass Service Centers, maar ook aan alle filialen in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Hongarije en Griekenland, per boot, trein of wegvervoer. Deze activiteit is nu al goed voor 240 jobs.

Het nieuwe EDC heeft 41.932 m² opslagruimte en 2.874m² kantoorruimte. Binnen de bestaande muren is er nog plaats voor een groei van 25%. De site biedt ook plaats aan het Belron Quality Center of Excellence dat volop investeert in nieuwe processen. Verleden jaar won Carglass Distribution bv de trofee voor het HR project of the Year voor diens welzijnstraject ‘Eén Lichaam, Jouw Leven’.

Gary Lubner, CEO van Belron, licht toe: “Naast het leveren van een uitstekende dienst aan onze klanten, draagt het nieuwe DC echt bij aan onze filosofie: het verschil maken door echt zorg te dragen voor de mensen met wie we samenwerken en voor wie we werken. Door een aangename werkplek aan te bieden aan onze mensen en de impact van onze activiteiten op het milieu te verminderen, verhogen we de betrokkenheid van onze medewerkers, verbeteren we onze uitmuntende dienstverlening en tonen we dat we als maatschappelijk verantwoordelijke onderneming bijdragen aan de maatschappij. Met dit innovatief centrum, zorgen we ervoor dat Belron klaar is voor de toekomst.” In het nieuwe EDC wordt er o.a. geëxperimenteerd met het gebruik van exoskeletten voor de magazijniers.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo