Crescendo CVO start met opleiding truckchauffeur

Wie vrachtwagenchauffeur wil worden kan zich vanaf 1 september 2019 omscholen. Dit is een initiatief van Crescendo CVO, een centrum voor volwassenenonderwijs in Mechelen .

Crescendo CVO werkt hiervoor nauw samen met het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) en met transportbedrijven uit de regio zoals Van Dievel. “We zijn erg enthousiast dat er een CVO de handschoen heeft opgenomen om deze (om praktische redenen niet evidente) opleiding te organiseren.”, zegt Geert Heylen van het Sociaal Fonds.

“De vrachtwagenchauffeur van vandaag zit in een cockpit als het ware, te vergelijken met de cockpit van de piloot in een vliegtuig. Met de nieuwe opleiding starten we dan ook een charmeoffensief richting de werkende man of vrouw die een nieuwe professionele uitdaging wil aangaan, een carrière switch wil of misschien moet maken. Wij zoeken geëngageerde mensen, die over de nodige skills beschikken maar die er zelf nog niet van bewust zijn dat vrachtwagenchauffeur hun toekomstige job zou kunnen zijn. Chauffeurs maken deel uit van een grote waardeketen waarin ze een belangrijke schakel zijn. Er rust een hele verantwoordelijkheid op hun schouders, wat het een grote uitdaging maakt. Een goede vrachtwagenchauffeur maakt het verschil”, zegt Louis De Wael van Van Dievel.

De opleiding Vrachtwagenchauffeur wordt georganiseerd op een schooljaar, omvat in totaal 560 lestijden, waarvan 340 lestijden theorie en 220 lestijden praktijk. Praktijklessen zullen op twee oefenterreinen gegeven worden op vrijdag in Peutie en op zaterdag in Rumst/Terhagen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo