Dachser test vrachtwagens op LNG

Logistiek dienstverlener Dachser vindt dat ook LNG een veelbelovend alternatief kan zijn voor diesel. Een eerste test in het Duitse Karlsruhe verliep positief.

Dachser exploiteert al hybride en elektrische trucks in diverse stadscentra, maar heeft ook een mobiel LNG-tankstation in Karlsruhe gebouwd en een Volvo FH LNG wekenlang getest. Na het afronden van tests van meer dan 5000 kilometer heeft de truck zich bewezen als een goed alternatief in de vloot. “De chauffeurs waren onder de indruk. Zij hebben niet echt verschil opgemerkt in de omgang met een dieseltruck”, zegt Tomas Leyerle, die de leiding heeft over de vloot en technische uitrusting in het logistieke centrum van Dachser in Karlsruhe. “Het aangegeven bereik van 1000 kilometer op één tank is ook heel realistisch.” Er is echter een grote hindernis; het netwerk van tankstations schiet op dit moment nog tekort in Duitsland.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo