De nieuwe Ford Ranger doet zijn intrede in Europa

Het grote debuut van de nieuwe Ford Ranger Raptor ‘Bad-Ass’ is voorzien voor midden 2019. Hij wordt door Ford aangekondigd als “de hevigste en sterkste versie” van de bestverkopende pick-up in Europa.

De nieuwe Ranger Raptor, ontwikkeld door Ford Performance, is uitgerust met de Ford EcoBlue biturbo tweeliter dieselmotor, goed voor een vermogen van 213 pk en een koppel van 500 Nm. Deze krachtbron gaat hand in hand met een nieuwe 10-traps automaat. Ford benadrukt dat de nieuwe Ranger Raptor gebouwd is om de meest veeleisende beproevingen op elk type terrein te doorstaan. Om deze kwaliteiten te garanderen, werd gebruik gemaakt van een versterkt onderstel met gehard staal en lichtere legeringen om te voldoen aan alle vereisten, ongeacht de ondergrond. De fabrikant onderstreept ook het belang van de vernieuwingen aan de ophanging. Die is zo uitgetekend dat de Ranger er moeiteloos in slaagt om meester te blijven over alle ruwe terreinen, zonder in te boeten op controle en absoluut rijcomfort. Dit heeft hij onder meer te danken aan het spoor dat 150 mm breder is in vergelijking met de Ranger XLT. De hoogte van het onderstel werd op zijn beurt met 51 mm verhoogd. De bodemvrijheid van 283 mm wordt gecombineerd met het vermogen om door 850 mm water te waden. Andere troeven zijn de aanrijhoek van 32,5 graden en een afloop- en hellingshoek van 24 graden. Ford koestert immens hoge verwachtingen van de nieuwkomer. Leo Roeks, Ford Performance Director Europa, verwoordt het als volgt: “Vergeet alles wat je denkt te weten over pick-ups”. Onze nieuwe Ranger Raptor is van een ander ras – een volbloed woestijnracer en off-roader die zich altijd van zijn beste kant laat zien onder de zwaarste omstandigheden”.

De Ford Ranger is de meest verkochte pick-up in Europa. Tijdens het eerste kwartaal van 2019 gingen 13.600 exemplaren over de toonbank. Dat is een stijging van 15% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de Belux heeft de Ford Ranger een marktaandeel van meer dan 30%.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo