De Renault EZ-FLEX integreert de vloot van de groep La Poste

De EZ-FLEX, onlangs gepresenteerd door Renault, zal het onderwerp zijn van een eerste experiment binnen de Franse groep La Poste.

Dit eerste experiment maakt deel uit van een samenwerking tussen Renault en La Poste om het ecosysteem van stadsleveringen te bestuderen. De Renault EZ-FLEX, die in april werd geïntroduceerd, is een elektrisch, compact, wendbaar en geconnecteerd bedrijfsvoertuig dat biedt een doorgedreven moduleerbaarheid achteraan. Het is vooral bedoeld voor ‘last mile’ leveringen. Het geconnecteerde voertuig maakt het mogelijk om gebruiks- en trajectgegevens te verzamelen en te analyseren, zoals de afstand, het rijbereik, de snelheid en het aantal stops. Zo krijgt men “meer inzicht in de dagelijkse realiteit van de leveringen”, benadrukt Renault. Deze gegevens zullen worden gebruikt om het bedrijfsvoertuig aan te passen aan de uitdagingen van de stadsleveringen van morgen. Philippe Dorge, directeur van de afdeling Services-Post-Pakketten van de Groep La Poste: “Als historische partner van La Poste bij de ontplooiing van zijn vloot elektrische wagens, biedt Renault ons met EZ-FLEX een innovatieve en moduleerbare oplossing. Onze feedback zal Renault helpen om de bedrijfsvoertuigen perfect af te stemmen op de behoeften van leveranciers. Op termijn kondigt Renault aan dat een tiental Renault EZ-FLEX-voertuigen zal worden uitgeleend aan verschillende professionals, bedrijven, steden en overheden in Europa, en dat voor een periode van ongeveer 2 jaar. (Foto: EZ-FLEX op de beurs VIVA Technology in Parijs)

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo