eCMR wordt interoperabel

Verschillende Europese bedrijven hebben hun platformen opengesteld om elektronische vrachtbrieven van verschillende providers met elkaar te laten communiceren. Dit moet ervoor zorgen dat de eCMR nog sneller kan doorbreken.

Wat is het nut van een elektronische vrachtbrief als er geen automatische informatie-uitwisseling is tussen twee partijen met verschillende leveranciers? Door de oprichting van het Digi-Transit platform willen zeven Europese ondernemingen, waaronder het Belgische Pionira en Sensolus, een mouw passen aan dit probleem. Dit platform biedt twee voordelen: er gaan geen gegevens verloren wanneer de lading door twee verschillende eCMR-providers wordt afgehandeld. Met Digi-Transit is het bovendien mogelijk om de vereiste gegevens in één en hetzelfde formaat over te maken aan de controle-instanties.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo