[VIDEO] Eerste ecocombi van Be-Trans uit de startblokken

Na negen maanden van voorbereiding heeft Be-Trans zijn eerste LZV in gebruik genomen. Het is de eerste in een reeks van combinaties die vanuit de Haven van Antwerpen zeecontainers zal vervoeren.

De MAN 26.500-trekker is gekoppeld aan twee containerchassis van het merk Van Hool, waarvan de eerste met de nodige snufjes is uitgerust: uitschuifbaar, met een eerste (lift)as en een derde as als stuuras. “Op die manier zijn we verzekerd tegen overlading en kunnen we beide chassis ook apart gebruiken voor het vervoer van 40-voet containers”, zegt Bert Vranckx, CEO van Be-Trans. Zijn ecocombi zal dagelijks zeven ritten uitvoeren tussen de Haven van Antwerpen, waar Be-Trans op de Van Laer-site gevestigd is, en de hoofdzetel van het bedrijf in Geel. Mocht blijken dat de eerste ervaringen rendabel zijn, is het niet uit te sluiten dat Bert Vranckx nog meer LZV’s zal inschakelen. De voorbereidende werkzaamheden zijn hoe dan ook achter de rug.

Hier vindt u een kort interview:

https://www.youtube.com/watch?v=NKf2EKMNams

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo