Group GTS koopt zes Volvo FH LNG’s

Er gaat haast geen week meer voorbij of er is alweer een transporteur die aankondigt dat hij, eventueel gedeeltelijk, op LNG gaat overschakelen. Dit keer is het Group GTS (Tessenderlo) die de stap zet, met een eerste bestelling van zes Volvo FH 460 LNG-voertuigen.

Vier daarvan zullen door Group GTS in twee shiften worden opgedeeld (overdag en ’s nachts) en als pendelvoertuigen in de distributie worden ingezet. Ze zullen hoofdzakelijk bouwmaterialen en producten voor de mechanische industrie vervoeren. De twee andere zullen voornamelijk pendelen tussen België en het Ruhrgebied. Ben Geybels, de bedrijfsleider, hoopt hen op die manier jaarlijks 130.000 kilometer te laten afleggen en zo de hogere aankoopprijs sneller te recupereren: “Via die investering willen we onze uitstoot verminderen, maar we zijn er ook van overtuigd dat de TCO voordelig zal zijn. We investeren heus niet in LNG om marketingredenen of omdat er subsidies aan vasthangen.

Zoals Leon Mandiau (Fleet manager van Group GTS) ons vertelde, was de beschikbaarheid van de brandstof van doorslaggevend belang voor de beslissing over de aankoop: “Tot voor kort was het netwerk met tankstations niet uitgebreid genoeg. Maar dat is nu aan het veranderen en vanaf juni kunnen we gaan tanken in het nieuwe station in Tessenderlo, bij Shell in Maasmechelen of bij Total-ADPO in Kallo.

Als de analyse van de eerste maanden bevestigt dat de business case geldig is, zouden nog meer voertuigen van dit type kunnen volgen. Dat belet het bedrijf uit Tessenderlo niet om de technologische evolutie van de trucks op elektriciteit of waterstof op de voet te volgen, maar steeds in diezelfde optiek van een rentabiliteit die losstaat van subsidies.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo