blank

H.Essers zet ook in op LNG

H.Essers heeft een eerste reeks LNG-trucks gekocht. Deze week overhandigde Iveco-dealer Gregoor officieel de sleutels van vijf Iveco Stralis NPs aan het H.Essers-team.

Naast inspanningen op het vlak van synchromodale oplossingen, de aankoop van een eigen spoorterminal en de recente investeringen in windmolens zet H. Essers nu ook in op alternatieve aandrijvingen. Salvatore Napolitano, Chief Procurement Officer bij H.Essers, mocht vandaag de sleutels van de eerste vijf Stralis NP in ontvangst nemen.

De LNG-trucks van H.Essers zullen voorlopig vooral op middellange afstanden ingezet worden. “Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van LNG,” legt Dirk Franssens (Manager Fleet bij H.Essers) uit. “We hadden al enkele jaren het plan om in te zetten op LNG, maar het was lange tijd niet beschikbaar bij tankstations. Inmiddels is deze brandstof meer verkrijgbaar in ons land, maar internationaal moet het nog doorgroeien. We zijn alvast blij dat de start gemaakt is. De bedoeling is zeker om, als alles goed loopt, verder te investeren in dit LNG-verhaal.”

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo