Het Sociaal Fonds zet zich in voor diversiteit

Verschillende sectorale organisaties, waaronder het Sociaal Fonds Transport en Logistiek, bundelen hun krachten om discriminatie te bestrijden en diversiteit in bedrijven te bevorderen. Hiervoor is een handleiding bestemd voor bedrijven gepubliceerd.

In het bedrijfsleven is discriminatie soms gebaseerd op leeftijd, geslacht, handicap, sociale of geografische afkomst. Geen van deze voorwaarden rechtvaardigt echter enige vorm van discriminatie of intimidatie. Integendeel, diversiteit kan een bron van rijkdom zijn voor de onderneming. Dit is wat 21 sectorale organisaties willen benadrukken, waaronder Educam en de sociale fondsen voor vervoer en logistiek (FSTL), personenvervoer, verhuizingen en taxi’s. Op 13 juni presenteren zij een referentiehandleiding vol praktijkvoorbeelden bestemd voor bedrijven. Het doel van dit boekje is om bedrijven te helpen elke vorm van stigmatisering te vermijden en, in het beste geval, een gedragscode op dit gebied te ontwikkelen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo