LNG: Ninatrans steekt een tandje bij met Scania

Nadat het vorig jaar al een eerste Scania G 410 LNG aankocht, heeft Ninatrans er nu nog eens tien in gebruik genomen. De opening van het LNG-station in Heverlee is daar niet vreemd aan.

Tot voor kort gingen de chauffeurs van Ninatrans in Kallo LNG tanken. Nu het LNG-station langs de E40 richting Brussel in Heverlee-Noord opengaat, kunnen ze hun tank op slechts zes kilometer van hun thuisbasis volgooien. Die afstand was het enige wat Ninatrans ervan weerhield om van het proefstadium naar de strategie over te gaan. Benny Smets, CEO van Ninatrans, is immers al lang overtuigd van de voordelen van LNG voor het milieu (minder CO2, stofdeeltjes en lawaai).

Nu moeten alleen ook de klanten nog overtuigd worden, want de totale transportprijs blijft hoger dan bij dieseltrucks. “Onze klanten vinden dat we ‘milieuvriendelijk’ moeten rijden”, vertelt Benny Smets. “Daarom onderhandelen we met hen over een aangepaste prijs.”

De Scania-vloot op aardgas van Ninatrans telt inmiddels elf voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo