Nieuw Movano: Opel zet in op veiligheid en connectiviteit

Opel introduceert zijn nieuwe Movano en richt zich op zowel veiligheid als connectiviteit. Meer dan 150 varianten zijn af fabriek leverbaar.

De nieuwe Movano heeft een nieuw ontwerp van de voorzijde en is dus duidelijk herkenbaar als een lid van de Opel-familie: een brede, diep geplaatste grille met in het midden de opvallende Opel-bliksem en de kenmerkende vleugels vloeien vanuit het logo over in de LED-dagrijlichten. Wat het interieur betreft, lijkt de nieuw ontwikkelde cockpit op een moderne werkplek, met 22 optionele opbergvakken mogelijk (in totaal 104 liter). Erg praktisch is het FlexTray-handschoenenkastje dat schuift als een lade en een ruimte biedt tot 10,5 liter.

Wat veiligheid betreft, een van de prioriteiten van de ingenieurs van Opel, zijn er voor het eerst talrijke rijhulpsystemen beschikbaar op de Movano: het Rear Vision-camerasysteem, waarmee de bestuurder altijd een goed zicht heeft op wat er zich achter het voertuig afspeelt, de dodehoekwaarschuwing, de rijstrookassistent en zijwindassistent.

De nieuwe Movano is ook volledig geconnecteerd. Het scherm van het infotainment- en navigatiesysteem is geïntegreerd in het dashboard, dat een nieuw ontwerp heeft. De Movano kan – voor het eerst – worden uitgerust met de Navi 50 IntelliLink Pro. Het bijgewerkte systeem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto, voor een voortreffelijke connectiviteit. Het is sneller dan zijn voorganger, met een capacitief aanraakscherm van 7 inch, waardoor het bovendien makkelijk te bedienen is. Smartphones kunnen worden aangesloten via Bluetooth of USB. Ook draadloos opladen is nieuw in de Movano. Meer dan 150 versies van de Movano zijn af fabriek verkrijgbaar. De Movano is als gesloten bestelwagen leverbaar met tot 4,38 m laadlengte, 2,14 m laadhoogte en 17 m3laadvolume. Het maximale laadvermogen is 2,4 ton. Er werden tot nu toe ongeveer 170.000 exemplaren van de Movano verkocht. Met 20.000 tot 25.000 exemplaren per jaar, is de verkoop van de Movano met zo’n 40 procent gestegen in vergelijking met 2013.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo