Nieuwe Ford Transit 2Ton wordt tot 80 kg lichter

Hij is nog maar vijf jaar oud, maar de Ford Transit 2Ton wordt grondig vernieuwd. De nieuwe 2Ton biedt meer laadvermogen en zou ook minder verbruiken. De volledig elektrische Transit verschijnt pas in 2021.

De nieuwe Ford Transit 2Ton is voorzien van een aluminium motorkap
die 5,4 kg lichter is dan een stalen exemplaar, een laadschot uit composietmateriaal (- 4.4 kg) en nieuwe velgen. Deze velgen worden vervaardigd door middel van een productiemethode waarbij de wielen worden gedraaid. Daarmee worden volgens Ford de wielen sterker, terwijl er minder metaal voor nodig is. Dat zorgt voor een totale gewichtsbesparing van 5,5 kg. Verder is er een belangrijke gewichtsbesparing van 14,7 kg bereikt met een nieuw ontwerp van de achteras van de achterwielaangedreven versies. De achterwielaangedreven Transit 350 – met lange wielbasis – is bijvoorbeeld 80 kg lichter dan het vergelijkbare uitgaande model. De versie met voorwielaandrijving is 48 kg lichter.

Met een verbeterde versie van de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor en een nieuwe automatische tientrapsautomaat voor de achterwielaangedreven versies zou het verbruik van de nieuwe Transit tot wel 7 % verlaagd zijn. Nieuw in het gamma is de 48-volt mild hybride optie, die het verbruik in stadsverkeer met veel stoppen en stilstaan met nog eens 8 % zou verlagen.

Hulpsystemen

  • Auto Start-Stop-techniek blijft standaard voor alle versies
  • de EPAS-technologie helpt vermoeidheid te beperken door extra ondersteuning te bieden bij manoeuvreren en parkeren. Het maakt ook het gebruik mogelijk van rijassistentiesystemen als Active Park Assist en Lane-Keeping Aid.
  • Voor het eerst kunnen Transit-bestuurders kiezen uit Selectable Drive Modes om de instellingen aan te passen aan de omstandigheden: Eco Mode, Slippery Mode, Mud/Rut Mode voor vierwielaangedreven versies en Tow/Haul Mode voor een soepele krachtafgifte als een grote aanhanger moet worden versleept die zwaarder is dan de auto.
  • Blind Spot Information System met Trailer Tow system
  • Intelligent Adaptive Cruise Control
  • Enhanced Lane-Keeping System
  • Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo