blank

Peugeot Boxer en Citroën Jumper vanaf nu in een elektrische versie

PSA heeft zijn 100% elektrische bedrijfsvoertuigen Peugeot Boxer en Citroën Jumper op het salon van Birmingham onthuld.

De Franse groep is dus gestart met de elektrificatie van zijn gamma bedrijfsvoertuigen. Ze begint bij de Peugeot Boxer en Citroën Jumper en kondigt hierbij in functie van de lengte van de voertuigen een actieradius aan van 225 en 270 km (afhankelijk van de NEDC-cyclus). Anderen hebben het eerder over een autonomie van 150 en 200 km. Ze baseren zich hiervoor op de nieuwe WLTP-norm (die voor dit segment in september van kracht gaat), naar het voorbeeld van de concurrent van PSA: de Renault Master Z.E. PSA heeft nog geen details vrijgegeven over het vermogen en de prestaties van de voertuigen. Wel weten we al dat de bedrijfsvoertuigen in de fabriek Sevel Sud in het Italiaanse Val di Sangro worden geproduceerd waarna ze door BD Auto tot elektrische exemplaren worden omgebouwd. BD Auto zorgt nu al voor de elektrificatie van de Fiat Ducato, Fiorino en Doblo. We herinneren eraan dat PSA vanaf 2020 ook een elektrische versie van de Peugeot Expert en de Citroën Jumpy wil brengen, zonder natuurlijk de Opel Vivaro te vergeten. Voor de elektrificatie van de nieuwe generatie Berlingo’s en Partners wordt het nog wachten tot 2021.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo