Van Marcke neemt hyperduurzaam en geautomatiseerd EDC in gebruik

Van Marcke heeft zijn duurzaam distributiecentrum in de logistieke zone LAR-zuid Kortrijk, nabij de Franse grens, in gebruik genomen. De Belgische groothandelaar en producent van sanitaire en verwarmingstoestellen investeerde 75 miljoen euro in het gebouw van 90 000 m² dat alle diensten op één plek centraliseert. Ze waren tot voor kort op 15 locaties in het Kortrijkse verdeeld.

Dankzij deze centralisering is niet alleen de efficiëntie verhoogd, maar kon ook geïnvesteerd worden in een geautomatiseerd opslagsysteem, waardoor 80% van alle orders automatisch worden behandeld. Bovendien nam Van Marcke haar eerste stapelrobot ‘Gloria’ in gebruik.. Volgens CEO Caroline Van Marcke haalt het EDC een ‘picking performance’ van 99,9% voor producten op stock.

Het EDC (Excellent Distribution to Customers) is een toonbeeld op het vlak van duurzaamheid. Het is een volledig CO2-neutraal en wateronafhankelijk gebouw: het regenwater wordt opgevangen en gezuiverd tot drinkbaar water. De verwarming is geothermisch en de elektriciteit zal vanaf het najaar met 16.000 zonnepanelen worden opgewekt. Op Katoennatie na is dat de grootste installatie op een logistiek gebouw in België.

Van Marcke  is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. De groep boekte in 2018 een geconsolideerde omzet 483 miljoen euro, waarvan 330 miljoen in België. Ook de Franse markt is met 40 miljoen omzet een groeiend afzetgebied. De groep telt 1.600 medewerkers, waarvan 1.200 in België.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo