Vangronsveld investeert in luchtgeveerde Actros

Vangronsveld, een verlichtings- en elektrospecialist uit Bilzen, heeft een volledig luchtgeveerde Mercedes-Benz Actros 2636 aangekocht. De klus was geen eenvoudige : de truck moest met drie verschillende laadbakken combineerbaar zijn.

Vangronsveld installeert meestal buitenverlichting en lichtpalen, maar zaakvoerder Peter Vangronsveld zocht ook een voertuig met een dubbel bed dat erg eenvoudig in zitplaats om te bouwen is en vice versa : “Een comfortoptie die voor ons enorm belangrijk is, want zo kan een ploeg van zes personen met één enkel voertuig naar de werf rijden. Daarnaast is het handig dat we comfortabel kunnen slapen, want we willen de vrachtwagen ook inzetten voor de jumpingwedstrijden van mijn dochter.” Op de koop toe moest de truck combineerbaar zijn met een open laadbak met kraan, een gesloten bak en een box om paarden te vervoeren. “Bij Mercedes-Benz zagen ze mijn eisenpakket eerder als een opportuniteit dan een moeilijkheid”, aldus Peter Vangronsveld.

De Actros 2636 LnR is standaard volledig luchtgeveerd (inclusief de vooras) en heeft een extra verlaagd chassis. “In combinatie met een vermogen van 360 pk is dit ideaal om de vrachtwagen met de drie gevraagde laadbakken te gebruiken”, vertelt Paul Cooreman, Truck Business Advisor van Euro-Trucks Claes. “Daarnaast werd een gestuurde naloopas voorzien om de wendbaarheid van het voertuig te verhogen en een onderschuivende laadklep die bij de open en gesloten bak bruikbaar blijft. In onze garage hebben we de truck ook nog van extra camera’s voorzien. Zo werd een exemplaar onder het chassis gemonteerd om te controleren of de bakken goed zijn gewisseld en aangesloten. Een extra camera laat toe om met de paardenbox veilig achteruit te rijden. Ten slotte is er nog een systeem waarmee de chauffeur vanuit de cabine zicht op de paarden in de box heeft.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo