blank

Vlaanderen investeert ook in westelijke en oostelijke Ring

Vlaanderen neemt niet alleen de noordelijke R0 onder handen. Er komen nu ook concrete ingrepen op de R0 Oost én er wordt studiewerk gestart om de R0 West aan te pakken.

Het gewest maakt hiervoor 9 miljoen euro extra vrij. Ter hoogte van het Leonardkruispunt, het Vierarmenkruispunt, het Groenendaalkruispunt en het nieuwe op- en afrittencomplex Brabandtlaan vinden gerichte ingrepen plaats die snel uitgevoerd kunnen worden.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts maakt bovendien geld vrij om studiewerk op te starten voor de R0 West. “De doelstellingen zijn opnieuw hetzelfde: verbeterde doorstroming, versterkte verkeersveiligheid én inzetten op de alternatieven voor de auto”, zegt Weyts. De Vlaamse Overheid werkt hiervoor samen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, omdat een aanzienlijk deel van de R0 West op Brussels grondgebied ligt.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo