Volvo Trucks stelt zijn Distance Alert voor

Volvo’s FH, FM en FMX kunnen voortaan worden uitgerust met een nieuw veiligheidssysteem dat de chauffeurs helpt voldoende afstand tot het voertuig vóór hen aan te houden.

Het Distance Alert is in de botsingwaarschuwing met automatische noodrem ingesloten. Het systeem is zowel op gewone als op snelwegen heel doeltreffend en dit bij een snelheid vanaf 60 km/uur. Het maakt gebruik van camera’s en radars om de afstanden te berekenen en voorwerpen op de weg te herkennen. Als de gedetecteerde afstand tot het voertuig voor u kleiner is dan een geselecteerd tijdinterval (van 1,5 tot 3,5 seconden) gaat op de voorruit een rood lichtje branden. In geval de chauffeur dan niet vertraagt, wordt de botsingwaarschuwing geactiveerd waarna de automatische noodrem eventueel gaat werken. Alles samen moet dit de chauffeur dus helpen om kritieke situaties te vermijden. De Distance Alert-functie is verkrijgbaar op de Volvo FH, de Volvo FH16, de Volvo FM en de Volvo FMX met een bouwdatum vanaf week 23 2018. De voertuigen moeten uiteraard ook uitgerust zijn met de Volvo Trucks-botsingwaarschuwing.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo