Vraag naar magazijnen langs waterwegen boomt

De behoefte om aan de files te ontsnappen is ook voelbaar in de logistieke vastgoedmarkt. Volgens vastgoedgroep Ceusters zijn steeds meer grote bedrijven op zoek naar een magazijn in de buurt van een waterweg.

Dat de Belgische binnenvaart in de lift zit staat buiten twijfel volgens Ingrid Ceusters, CEO Ceusters : “Dat de binnenvaart in ons land aan een opmars bezig is, is een goede zaak. Zeker als je ziet dat de files in ons land er niet op verminderen, net zoals de thuislevering van allerlei pakjes.”

Vooral het aantal magazijnen in de buurt van een waterweg zou fors in de lift zitten. Steeds meer bedrijven – zowel grote internationale spelers als Belgische bedrijven – kijken namelijk in hun zoektocht naar logistieke centra naar locaties bij een waterweg, blijkt het bij Ceusters. “In totaal was er vorig jaar een totale take-up van meer dan 1,9 miljoen m2 in de logistieke en semi-industriële markt. Wat we dan ook mogelijk in de toekomst gaan zien, is dat er niet alleen meer bedrijven langs de waterwegen gesitueerd willen zijn. Er zal ook meer en meer transport via water gebeuren”, aldus Christophe Wuyts, Head of Industrial Agency, Ceusters.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo