Alcomotive wordt exclusieve distributeur van Maxus

De Belgische groep Alcomotive wordt de exclusieve distributeur van het merk Maxus in Europa. Alcomotive zal in eerste instantie een Maxus-importeur zijn voor België, Zwitserland en Luxemburg.

Alcomotive is een automotive groep die aanwezig is in 8 Europese landen (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Portugal) en jaarlijks 84.000 voertuigen (auto’s, bestelwagens en motorfietsen) verdeelt 11 verschillende merken waaronder 5 autoconstructeurs: SsangYong, Hyundai, Suzuki, Isuzu en nu Maxus.

Maxus, onderdeel van groep SAIC, is het eerste Chinese merk dat in Europa haar activiteiten wilt uitbouwen. Alcomotive engageert zich immers om Maxus via de nieuwe Maxomotive organisatie te verdelen in België, Luxemburg en Zwitserland. De Maxus-voertuigen zullen ondermeer via een te benoemen verdelersnetwerk worden verkocht waarbij Alcomotive vanzelfsprekend kan kijken naar reeds bestaande partners.

In een eerste fase zal Maxus de EV80 aanbieden. Deze elektrische bestelwagen biedt een alternatief voor bijvoorbeeld de Volkswagen e-Crafter maar is, volgens de importeur, ongeveer 15 % goedkoper dan zijn directe concurrenten. De EV80 is verkrijgbaar in een uitvoering met lange wielbasis en is beschikbaar met een medium of hoog dak. Er bestaat ook een chassis-cabine combinatie met een laag dak. Het laadvermogen bedraagt 950 kg en de bestelwagen haalt een autonomie (NEDC) tot 195 km met een 56 kWh lithium-ionenfosfaat batterij. Vanaf maart 2020 wordt het gamma aangevuld met de EV30, een compactere bestelwagen met een rijbereik van 220 km of 300 km, afhankelijk van de batterij, en met de EV90, een groter bestelwagen met een laadvolume van 9 of 11 m3 afhankelijk van het model en een rijbereik van 200 of 260 km afhankelijk van de batterij.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo