blank

Binnen 10 jaar zelfrijdende Daimler-trucks

Daimler Trucks heeft al zijn onderzoeksdiensten voor autonoom rijden gebundeld. De nieuwe overkoepelende sectie heeft de naam Autonomous Technology Group meegekregen. De constructeur laat weten dat tegen 2029 sterk geautomatiseerde vrachtwagens (niveau SAE 4) de weg op zullen kunnen.

Het lijkt erop dat de Verenigde Staten het eerste land zullen worden waar Daimler Trucks zijn sterk geautomatiseerde trucks op de markt zal brengen. Peter Vaughan Schmidt, die de nieuwe transversale organisatie zal leiden, stelt het zo: “We zullen ons in eerste instantie concentreren op het gebruik van sterk geautomatiseerde voertuigen in welbepaalde zones en tussen precieze centra in de Verenigde Staten. We zullen de technologie niet alleen verder ontwikkelen, maar willen ook de nodige infrastructuur en het operationele netwerk opzetten.”

De Autonomous Technology Group zal software ontwikkelen, een controlecentrum voor de zelfrijdende voertuigen op poten zetten en bestuderen of ter hoogte van het chassis systemen kunnen worden weggelaten. Dit laatste is nodig om zelfs bij pech een optimale veiligheid te kunnen garanderen.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo