Gerald Sundermann wint opnieuw ‘Belgische’ Renault Trucks Optifuel Challenge

Gerald Sundermann van Coca Cola Enterprises Belgium mag
zich opnieuw één van de zuinigste Belgische chauffeurs noemen. Hij won op overtuigende wijze de Belgische finale van de Renault Trucks Optifuel Challenge 2019.

Bij dit evenement, dat aan de Brabanthallen in Leuven plaats vond, moesten chauffeurs zo zuinig mogelijk met een Renault Trucks T een van te voren vastgesteld parcours rijden. Er werd niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie (gemiddelde snelheid, gemiddeld remverbruik, uitrol tijd en cruise control tijd), veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, werd gebruik gemaakt van Optifleet.

Gerald Sundermann behaalde immers in de vorige editie van de Renault Trucks Optifuel Challenge een knappe tweede plaats en wist de edities van 2013 en 2015 al te winnen. In de internationale finale in Lyon moet hij het opnemen tegen de winnaars van de 26 andere deelnemende landen.

https://youtu.be/P29xHKXrP38

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo