Het tempo van de aanwervingen zou gaan vertragen

Volgens de laatste Barometer van Manpower Group zouden de Belgische transport- en logistieke bedrijven tijdens het derde kwartaal iets minder geneigd zijn om aan te werven. De oorzaak hiervan ligt bij de langzamere economische activiteit.

Slechts 3% van de Belgische werkgevers zou zich klaarhouden om hun personeelsbestand tegen september uit te breiden. Het goede nieuws is dat niemand van plan is om zijn personeelsbestand in te perken. De Nettotewerkstellingsprognose (differentieel tussen het percentage werkgevers dat wil aanwerven en het percentage dat ontslagen voorziet) ligt op +3. Dat is 10 punten lager dan het vorige kwartaal en 2 punten lager dan hetzelfde kwartaal in 2018.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo