Kadicon EV verdeelt de StreetScooter in België

Het Gentse bedrijf Kadicon EV brengt de StreetScooter, een 100% elektrisch voertuig, op de markt in België. Vanaf januari van volgend jaar beschikt het bedrijf zelfs over exclusiviteit om de StreetScooter te verdelen in ons land.

De StreetScooter wordt gebouwd in Duitsland door het bedrijf met dezelfde naam, dat deel uitmaakt van Deutsche Post DHL. De verdeling in de Benelux is momenteel nog in handen van een Nederlands bedrijf, maar vanaf januari 2020 zal Kadicon EV exclusief verdeler worden voor de Belgische markt. Kadicon EV is een uitvloeisel van Kadicon, dat op zijn beurt is gespecialiseerd in de inrichting van bedrijfsvoertuigen.

Kadicon EV kan nu al terugvallen op een netwerk van 41 servicecentra. Didier Van Peteghem, oprichter en zaakvoerder van de onderneming: “Wij werken samen met Moobi uit Wolvertem, een specialist in autonome, geconnecteerde en elektrische mobiliteit. We kunnen gebruik maken van hun netwerk voor de herstelling en onderhoud van de StreetScooter. De medewerkers van deze servicecentra zullen een opleiding krijgen over de StreetScooter. Deze centra liggen allemaal in Vlaanderen, maar we hebben ook al gesprekken gevoerd met een Waalse organisatie die momenteel over vijf servicepunten beschikt.”

De StreetScooter wordt af fabriek geleverd in drie uitvoeringen: bestelwagen, pick-up en chassis-cabine. Er zijn twee wielbasissen beschikbaar. Het laadvolume van de gesloten versie bedraag 4,3 m³ (Work Box) of 8 m³ (Work Box L) voor een nuttig laadvermogen van 585 kg (Work Box met batterij van 40 kWh) tot 905 kg (Work Box L). De uitvoering in chassis-cabine (Pure) beschikt over een laadvermogen tot 1.135 kg, afhankelijk van de opbouw. De klanten hebben de keuze uit twee lithium-ion batterijpacks: 20 en 40 kWh voor een “reële” autonomie, voegt Didier Van Peteghem eraan toe, van 80 of 180 km. Naast deze versies, zijn er nog oneindig veel andere opbouwmogelijkheden. Kadicon EV werkt hiervoor samen met carrosserie Desmet uit Deerlijk.

Didier Van Peteghem spreekt zijn ambities uit voor 2020: “Wij mikken op een verkoop van 60 voertuigen in 2020. Wij richten ons in eerste instantie op gemeentes en overheidsinstanties, maar dit voertuig is ook uitermate geschikt voor talrijke privébedrijven. Binnen de vijf jaar zou elke gemeente over ministens één StreetScooter moeten beschikken. De leveringstermijn bedraagt momenteel zo’n twee maanden, inclusief opbouw.”

Momenteel rijden er zo’n 15.700 StreetScooters rond in Europa.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo