Nissan presenteert een e-NV200 “ijskar”

Ter gelegenheid van de “Clean Air Day” heeft Nissan in Engeland een e-NV200 “ijskar” voorgesteld. Het deed dit samen met een Schotse roomijsproducent, Mackie’s of Scotland.

Het bijzondere aan het voertuig is dat het batterijen afkomstig uit oude elektrische voertuigen gebruikt om de ijskast en de diepvriezer te voeden. De meeste ijskarren laten hun dieselmotor draaien om het ijs fris te houden. Maar dat veroorzaakt dan weer schadelijke uitstootgassen. Aangezien de recyclage van batterijen op dit ogenblik nog een probleem vormt, geeft Nissan ze een tweede leven. Het gebruikte voertuig is een volledig elektrische e-NV200 met een accu van 40 kWh. De stroom voor de binnenuitrusting (koellade, koelkast voor frisdrank, …) is afkomstig van het nieuwe draagbare energiepack Nissan Energy ROAM (dat binnenkort op de markt komt). Het bestaat uit gebruikte lithium-ioncellen van oudere generaties elektrische Nissan-voertuigen. Die batterijen kunnen via een klassiek stopcontact worden opgeladen of via zonnepanelen op het dak. Volgens Kalyana Sivagnanam, Managing Director van Nissan Motor (GB) Ltd, “is dit project een perfecte demonstratie van de intelligente mobiliteitsstrategie van Nissan”.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo