Renault Trucks RTEC : prachtig resultaat voor Belgisch team

Met een vierde plaats algemeen én de Team Spirit Award haalde het Belgische team Sperto 2.0 een schitterend resultaat in de Renault Trucks RTEC after sales competitie. Deze tweejaarlijkse competitie voor werkplaatsploegen uit het Renault Trucks dealernet ging voor de derde keer door. Ditmaal stonden 1642 teams uit 84 landen aan de startmeet. Slechts 24 ploegen uit 20 landen haalden de finale in Lyon.

Als team doorstoten tot de finale is al een overwinning op zich. Het Belgische team van Vansteeland Brugge (Lieven Bruneel, Daan Demeulenaere, Stéphane Duquesnoy en Martin Van Bever) deed het ondersteund door Ward Van Raemdonck, Guy Beké en Katrien Cools (Field Service Engineers en after sales) nog beter. Op de gala-avond na een intense dag van competitie mochten ze als eerste op het podium om de Team Spirit Award in ontvangst te nemen. De jury was daarbij onder de indruk van het groepswerk, de doelmatige aanpak, de efficiëntie en de kalmte binnen het team. De vreugde werd alleen nog groter toen later op de avond bleek dat team Sperto 2.0 ook nog eens de vierde plaats behaalde in de finale. Puik werk!

De wedstrijd is uiterst professioneel en toont zowel de vakkennis aan van de teams monteurs en spare parts verantwoordelijken als de complexiteit van een moderne truck. “Het is voor een leek verbazingwekkend uit hoeveel hi-tech onderdelen een moderne truck is opgebouwd.”, verklaart Ward Van Raemdonck, Field Service Engineer, die het team vergezelde. “Ook de diagnosesystemen, de werkplaatsprocedures en de aanpak van after sales in zijn geheel zijn sterk veranderd met de ontwikkeling van de trucktechnologie en onderdelenvoorziening. Wij zijn in ieder geval blij verrast met het uitstekende resultaat van ons team.”

“We hadden er wel vertrouwen in, maar het blijft een competitie en het kan altijd tegen zitten.”, vertelt een blije Stéphane Duquesnoy voor zijn team. “We hadden een tegenslag op de eerste proef maar behielden onze kalmte en bleven vertrouwen op een goed resultaat. De naam van ons team betekent overigens vertrouwen in het Esperanto. De Team Spirit Award was al een onverwachte beloning en de vierde plaats is meer dan we hadden verwacht. Binnen twee jaar willen we er weer voor gaan.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo