2018, nieuw recordjaar voor de heftruckverkoop

Volgens Sigma werd het jaar 2018 afgesloten met een nieuw verkooprecord voor intern logistiek materiaal. Na vier jaar van groei lijkt het einde van een lange cyclus van groei echter aangebroken.

In 2018 groeide de Belgische markt met 1,4%, wat de verkoop op een totaal van 12.765 stuks brengt. Dat is een absoluut record. Verrassend genoeg zijn de thermische heftrucks voor die goede cijfers (+7,6%, vooral dankzij de LPG) verantwoordelijk, terwijl de magazijntrucks met 2% toenemen en de elektrische heftrucks met… 4,2% dalen. De elektrische aandrijving blijft in België niettemin het populairst en is goed voor 58% van de verkoop.

Deze cijfers hebben alleen betrekking op de Europese merken. Als we er de Chinese merken aan toevoegen, kom het totale aantal verkochte machines in België bijna op 16.000 (cijfers WITS). Volgens Sigma moet dit cijfer met een korreltje zout worden genomen: “We denken inderdaad dat de toename van de Chinese merken in Europa, die onder andere via de Haven van Antwerpen worden doorgevoerd, dit verschijnsel verklaren. Het klopt dat die machines België zijn binnengekomen, maar een niet te verwaarlozen deel wordt in het buitenland verkocht. Dit fenomeen raakt voornamelijk het segment van de thermische heftrucks (31% verschil met het SIGMA-volume) en het segment van de elektrische transpalletten (walkies), waar we een verschil van 37% met de statistieken van SIGMA zien.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo