Daar zijn de Fuel Duels van Mercedes-Benz weer

Nu de eerste nieuwe generatie Actros-voertuigen bij Belgische klanten worden geleverd, daagt Mercedes-Benz zijn concurrenten opnieuw uit met een nieuwe golf Fuel Duels. Geïnteresseerde klanten kunnen een Actros lenen en zijn verbruik vergelijken met dat van hun huidige wagenpark.

Volgens Mercedes-Benz Trucks BeLux werd de eerste golf duels in 2011 in België afgesloten met een slaagcijfer van ruim 90% en een brandstofbesparing van 10,3%. Het principe blijft ongewijzigd: een vloot leent twee weken lang een Actros Streamspace van 460 pk en moet het voertuig dan in normale rijomstandigheden gebruiken en het verbruik met dat van zijn eigen trucks vergelijken. Er zijn al een tiental voertuigen beschikbaar. Alle zijn ze uitgerust met camera’s in plaats van achteruitkijkspiegels, waardoor ze op aerodynamisch vlak al een niet te verwaarlozen voordeel zouden moeten hebben.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo