Een milieubewuste ingesteldheid aan het hoofd van de TRAN-commissie in het Europees Parlement.

De Franse Karima Delli is gisteren herverkozen tot het hoofd van de commissie ‘Transport & Tourisme’ van het Europees Parlement. De commissie zal de werken rond het Mobiliteitspack leiden. Benoit Lutgen vertegenwoordigt er de Belgische belangen.

De herverkiezing van Karima Delli is niet onbelangrijk. Advies van de parlementaire commissies over voorstellen van de Europese Commissie wordt bij het Europees Parlement immers vrij hoog ingeschat.

Tijdens de vorige legislatuur liet Karima Delli van zich spreken met een verslag over duurzame stadsmobiliteit en door haar strijdlust in de Dieselgatezaak. Daarna volgde ze in januari 2017 de Duitse Michael Cramer op als voorzitter van de TRAN-commissie. Vandaag strijdt ze voor het verbod in 2035 op de verkoop van thermische motorvoertuigen in Europa.

Een van haar andere prioriteiten wordt het sociale luik van het Mobiliteitspack. In april betreurde Delli dat de werknemers van de wegvervoersector niet dezelfde rechten hebben als andere werknemers. Het transport is voorlopig immers nog steeds niet opgenomen in de herziening van de richtlijn op de detachering van werknemers.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo