Fiat lanceert elektrische versie van de Ducato

Fiat Professional zal in 2020 een elektrische versie van de nieuwe Ducato op de markt brengen. De Ducato Electric zal de keuze bieden tussen batterijen met een totaal rijbereik van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus).

De Ducato Electric is de eerste zuiver elektrische Fiat Professional. Hij mikt op post- en koerierdiensten, thuislevering van voedingsboxen en lokale transporten.  Hij is leverbaar in alle koetswerkversies en met dezelfde laadvolumes als de conventionele Ducato (10 tot 17 m3), maar heeft ook een moduleerbare batterij-inhoud, met een rijbereik van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus). De snelheid werd begrensd op 100 km/u voor een optimaal energiegebruik, het maximumvermogen bedraagt 90 kW en het maximumkoppel 280 Nm.

Bij de ontwikkeling van de Ducato Electric is Fiat Professional een proactieve samenwerking met grote klanten aangegaan in de vorm van pilootprojecten. Zo werden er specifieke behoeften geïdentificeerd, en dat zal zich vertalen in complete elektrische mobiliteitsoplossingen van voertuigen tot diensten en (laad-)infrastructuren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo