Grootste logistiek platform van Europa in gebruik genomen

De Franse woon- en elektroketen Conforama heeft in Tournan-en-Brie, ten oosten van Parijs, het grootste logistieke platform van Europa in gebruik genomen. Het XXL-magazijn, in totaal bijna 180.000 m² groot, werd in amper 18 maanden gebouwd.

Het platform is op een terrein van 33 ha gelegen en in drie fasen door de vastgoedontwikkelaars Gazeley en Argan opgetrokken voor Conforama. Het megagebouw bestaat uit 31 cellen met een interne hoogte van 12 meter. De totale capaciteit is 270.000 palletten.

De woonketen concentreert er haar distributieactiviteiten voor de winkels en de e-commerce-klanten in Frankrijk. Door de logistiek te concentreren wil ze de winkels sneller kunnen bevoorraden en het e-fulfilment optimaliseren.

De oplevering van het XXL-magazijn valt ook samen met slecht nieuws: een herstructureringsplan waarbij 42 winkels sluiten en 1.900 jobs verdwijnen. Conforama wil meer inzetten op e-commerce omdat het al maanden in zeer zwaar weer verkeert. In april kreeg het bedrijf nog een reddingsboei van 316 miljoen euro om niet kopje onder te gaan. Het is eigendom van de Zuid-Afrikaanse groep Steinhoff, dat in een financieel schandaal verwikkeld is.

(Foto Gazeley, Pierre Marceau)

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo