Katoen Natie zet ook Volvo’s op LNG in

Begin juni zette Katoen Natie een eerste stap naar LNG met een Scania G410. Nu volgen drie andere trekkers op LNG, maar deze keer gaat het om drie Volvo FH.

De eerste FH-trekker op LNG van de Antwerpse logistieke gigant pendelt tussen fabrieken gelegen in stadscentra in Oost-Vlaanderen en de haven van Antwerpen. De drijfveer voor deze investering is niet enkel de reductie van de CO2-emissies, maar ook de vermindering van fijnstof en lawaai. “Dat zijn inderdaad twee belangrijke factoren die meespeelden in onze beslissing. Deze investering kadert in een proefproject om de milieu-impact van onze transporten in stadscentra te verminderen”, zegt Patrik Naenen, Business Unit Manager ‘General Cargo & Commodities’, de divisie die ook de transportdivisie van de groep Katoen Natie omvat. Volgens hem zijn trucks op LNG een gepaste tussenoplossing, zolang elektrische trekkers nog niet voorhanden zijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo