Knorr-Bremse en Continental ontwikkelen multimerk platooning

Twee wereldspelers van formaat hebben hun krachten gebundeld om een multimerk platooning-platform te ontwikkelen met verregaande plannen rond 100% autonoom rijden. Knorr-Bremse en Continental hebben in dit verband de Platooning Demonstrator voorgesteld.

Beide partners leggen de focus op de vijf kritieke onderdelen van platooning: de vorming van het peloton, het rijden zelf, de noodremfunctie, het verlaten van het peloton door één voertuig en de ontmanteling van het peloton. Voor elke stap is er een centrale plaats weggelegd voor de overheveling van de verantwoordelijkheid tussen mens en machine, waarbij de manier waarop de chauffeur zijn instructies krijgt van cruciaal belang is.

In een volgende fase gaan Knorr-Bremse en Continental rond de tafel zitten met de vrachtwagenfabrikanten, waarbij ze al nadenken over de volgende stap in hun samenwerking, met name de ontwikkeling van een interface voor 100% zelfstandig rijden. De naam van deze interface? Highway Pilot. De voorstelling van een eerste prototype zou voor 2020 zijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo