Mooie vooruitzichten voor Solutrans

In een jaar zonder IAA, zal het episch centrum van de transportcommunity in november van dit jaar in Lyon liggen, waar de beurs Solutrans zijn tenten opslaat. De zeven grote vrachtwagenfabrikanten tekenen present en de grootste constructeurs van het getrokken materiaal zullen er ook zijn.

In 2017 kreeg Solutrans zo’n 48.000 bezoekers over de vloer. Deze fraaie cijfers waren onder meer het gevolg van een stijging van het aantal buitenlandse bezoekers met meer dan 45%. Deze tendens moet normaal gezien een verlengstuk krijgen dit jaar want momenteel zijn er al 610 exposanten ingeschreven. De zeven grote Europese truckmerken zullen er staan. Ze krijgen onder meer het gezelschap van enkele grote trailerfabrikanten, waaronder de Belgische ondernemingen Van Hool, LAG, Faymonville en Stas. Het ziet er naar uit dat Schmitz Cargobull en Wielton er niet zullen zijn.

Solutrans is met andere woorden aan een stevige opmars bezig in de beurswereld. Het salon heeft zich recent ook aangesloten bij OICA, de internationale organisatie van automobielconstructeurs. Alle grote automobielbeurzen worden onder auspiciën van deze belangenvereniging georganiseerd. Solutrans in Lyon wordt bovendien gastheer voor de uitreiking van de International Truck of the Year en de International Van of the Year.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo