Peter Jacobs is de beste DAF chauffeur van België

DAF Trucks organiseert de DAF Driver Challenge 2019 om de beste chauffeurs van de wereld te vinden. Tijdens de internationale finale wordt ons land vertegenwoordigd door Peter Jacobs, die door de week aan de slag gaat bij Alders Bulk Logistcis in Pelt.


De Belgische finale ging door op 23 juni 2019 op de terreinen van Rijschool Hendriks in Genk. Na theoretische kennisproeven bleven er 10 kandidaten over om deel te nemen aan verscheidene kwalificatieproeven. Elke proef vertegenwoordigde een situatie waarmee chauffeurs elke dag te maken krijgen bij het uitoefenen van hun beroep: het parkeren, het nemen van nauwe doorgangen, het controleren van het voertuig vóór het vertrek en uiteraard de “EcoDrive”-proef met het oog op defensief en anticiperend en zuinig rijden.

Landskampioen Peter Jacobs rijdt elke dag met een DAF XF bij Alders in Pelty : “De proeven waren echt moeilijk. Je moest op alles letten. Ondanks de hitte en de stress van de wedstrijd heb ik toch een mooie score behaald! Nu moeten we ons enkel nog voorbereiden op de internationale finale!” Deze zal plaatsvinden op het Goodyear proefterrein in het Groothertogdom Luxemburg. Daar neemt Peter het op tegen concurrenten van 27 andere landen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo