Pharmapets verdubbelt oppervlakte fulfilment center

De Belgische webshop voor dierenvoeding en parafarmacie Pharmapets heeft in Deinze een nieuw fulfilmentcenter in gebruik genomen. Het is met zijn 700 m² dubbel zo groot als het vorige.

Pharmapets is begin vorig jaar gelanceerd door Sven De Waele, een van de voormalige mede-eigenaars van de speelgoedketen Fun, en Valerie Vanderlinden, een dierenarts. De webwinkel kent een snelle groei. In het eerste jaar werd een omzet van 1 miljoen euro geboekt en dit jaar zou dat bedrag moeten klimmen tot 5 miljoen, zegt De Waele naar aanleiding van de opening van een Franstalige versie van de site. Hierdoor wil de webwinkel ook in Wallonië relevant worden.

Dankzij de Franstalige website gaat Pharmapets ook de Franse markt op, al is dat geen doel op zich. “Het is mooi meegenomen, maar niet echt een prioriteit. Deze markt is zeer prijsgevoelig en we moeten goed letten op de kostprijs. De verzendprijs naar Frankrijk ligt bijvoorbeeld hoger dan in de Benelux”, zegt De Waele. In België en Nederland werkt de webshop voor de verzending samen met bpost en PostNL , in Frankrijk met GLS.

Het fulfilment doet de webwinkel zelf. “Voeding voor honden en katten is een zeer competitieve markt. Met een eigen distributiecentrum  kunnen vandaag merkelijk goedkoper opereren dan wanneer we de logistiek zouden outsourcen. In het magazijn werken drie à vier mensen en op het hoofdkantoor nog eens vier mensen. Als er een piek in de vraag is, moeten ook zij bijspringen”, zegt De Waele nog.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo