Renders lanceert zijn nieuwe gamma containerchassis

Bij Renders lijkt de toekomst opgeklaard te zijn. Het Belgische merk voor getrokken materieel gaat opnieuw in de aanval, met een nieuw gamma containeronderstellen.

In België heeft Renders een overeenkomst afgesloten met TRL, dat sinds 1 juni zijn exclusieve verdeler is geworden voor de regio Antwerpen. Het bedrijf uit Malle zal niet alleen de verkoop maar ook het onderhoud en de homologaties op zich nemen. Renders heeft trouwens zijn nieuwe gamma’s containerchassis voorgesteld. Het bedrijf besteedt extra aandacht aan hun gebruiksgemak en hun vandalismebestendigheid:

  • de Euro 800 biedt het voordeel in een enkele beweging tegelijk vooraan en achteraan uitschuifbaar te zijn van een 20/30- naar een 40/45-voetconfiguratie. Om elk risico op schade te voorkomen, is het starre achterkader perfect uitgelijnd met de container in 45-voetpositie. Bovendien is het mogelijk de nieuwe generatie grootvolumecontainers (20 voeten – 34 ton) te vervoeren en toch binnen de wettelijke hoogtelimieten te blijven (4040 mm).
  • de Euro 925 is achteraan uitschuifbaar en is ook verkrijgbaar in de Euro 900- of Euro 920-uitvoering, in functie van de gewenste containerposities. Die chassis hebben twee posities voor de kingpin (een voor de Benelux, de andere om aan de Duitse wetgeving te voldoen). De Euro 925 heeft hetzelfde starre achterkader als de Euro 800.
  • de Euro 950 is achteraan uitschuifbaar. Hij is in het bijzonder aangepast om over korte afstanden met twee 20-voetcontainers te rijden, zeker wanneer een zware 20-voet container van 34 ton van een centrale positie naar een positie achteraan moet worden verplaatst.
  • de Euro 1000 is ideaal voor de opstelling van een ecocombi. Containers kunnen met hetzelfde gemak van een centrale positie naar achter worden verplaatst en weer terug. Dit chassis heeft twee posities voor de koppelpen en een erg korte wielbasis om de afstand bij ecocombi’s te beperken.

Het gehele Euro drieassig gamma is goedgekeurd voor 43 ton. Hieraan moeten ook de andere modellen worden toegevoegd, die variëren van de
niet uitschuifbare Euro 100 tot de Euro 500 met twee of drie assen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo