Volvo’s spoorverbinding met China nu in beide richtingen

Voor het eerst is een trein met Volvo wagens vanuit Gent naar Xi’an in China vertrokken. De trein kwam eerder deze week vanuit China aan, volgeladen met Chinese Volvo’s bestemd voor de West-Europese markt. Vanuit de Volvo-fabrieken in China werden al langer auto’s met de trein naar België gebracht. Nieuw is dat auto’s nu ook in de andere richting worden vervoerd.

Met de nieuwe spoorverbinding zullen er dit jaar nog zo’n 10.000 Volvo’s vanuit Gent naar China worden vervoerd. In de andere richting gaat het om 13.000 auto’s. In de toekomst zullen er jaarlijks zo’n 25.000 auto’s vanuit Gent naar China worden gevoerd en vice-versa. De trein zal twee twee keer per week vertrekken.

De trein is 22 dagen onderweg. Volgens Stefan Fesser, CEO van Volvo Car Gent, wordt de doorlooptijd naar de klanten in China gehalveerd in vergelijking met het schip in combinatie met de truck (tussen de haven van Shanghai en Xi’an). De trein is niet alleen sneller, maar ook goedkoper en milieuvriendelijker dan het schip.

Lineas brengt de auto’s vanuit Gent eerst met een roro-trein naar Polen aan de Wit-Russische grens. Daar worden ze gelost en in containers gestoken omdat door het verschil in spoorbreedte in Rusland de roro-wagons niet verder kunnen rijden..

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo