VW America komt met de T20, een combinatie van toekomst en verleden

Volkswagen America, of preciezer: zijn nieuwe Innovation and Engineering Center California (IECC), brengt de mythische T1 terug. Hij is omgedoopt tot T20 en is een concentraat van moderne technologie met een retrolook.

Het IECC is de groeps grootste onderzoekscentrum buiten Duitsland. Het vervangt het Electronics Research Laboratory (ERL) dat zich al 20 jaar in Silicon Valley bevindt. Het ERL had deel aan de ontwikkeling van verschillende technologieën voor de automobielsector, zoals predictive routing en de onlinetaal.

Om die 20 jaar onderzoek te vieren, heeft het IECC het T20-concept onthuld. Dat is gebaseerd op een type 2 minibus uit 1962. De T20 is een elektrisch voertuig met een reeks experimentele elementen, een mengeling van touchscreens en interactieve elektronische onderdelen. Het voertuig herbergt een VEB-aandrijving met een batterij van 10 kWh, een lader van 2.500 Watt en een elektrische motor van 120 pk voor een koppel van 235 Nm. Hij is uitgerust met een luchtvering die samen met Porsche is ontwikkeld en die met behulp van een software de hoogte van het voertuig kan aanpassen. Er is ook biometrische identificatie met gezichtsherkenning in real time en een digitale Conversation Assistant met stuurbare microfoons in drie verschillende zones van het voertuig. Voor de wielen en de steun van de achteruitkijkspiegels hebben de ontwerpers het generatieve design gebruikt. En dan is er natuurlijk het holografische infotainmentsysteem met 3D-beelden waar geen speciale bril voor nodig is. Het voertuig zal op het IECC worden voorgesteld. Als u daar in de buurt bent…

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo