WDP ontwikkelt nieuwe DC voor Barry Callebaut in Lokeren

Barry Callebaut wenst zijn wereldwijde logistieke activiteiten in België te centraliseren en te verankeren. Er komt een nieuw Global Distribution Centre in Lokeren dat zal worden ontwikkeld door WDP.

Deze nieuwe hub zal gelegen zijn in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren en zal bestaan uit een low bay en een volledig geautomatiseerde high bay, samen goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 m². De grootste producent van chocoladeproducten wil de efficiëntie van zijn goederenstroom optimaliseren en dit geldt ook voor de in- en outbound flow van de productiesite in Wieze; zowel afgewerkte als ruwe producten zullen voortaan doorheen het logistieke proces worden gebundeld.

Om volledig energieneutraal te opereren en om de BREEAM1 Outstanding certificatie te krijgen wordt het gebouw onder meer uitgerust met zonnepanelen, materialen met een lage levenscycluskost, geothermie, laadpalen voor elektrische voertuigen en uitgebreide voorzieningen voor fietsers.

De oplevering van het GDC is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2021. Dan worden de huidige distributiecentra op verschillende locaties in de regio Aalst gesloten. De huidige 85 werknemers blijven echter aan de slag, en op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC, voorziet Barry Callebaut zelfs een uitbreiding van het aantal werknemers van zodra de site operationeel is.

WDP gaat hiervoor circa 100 miljoen euro investeren. Barry Callebaut zal dit nieuwe GDC huren op basis van een langetermijn huurcontract.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo